Привітання Валерія Галана з Днем української писемності та мови й Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва!
09.11.2021

Сьогодні українська мова має державний статус, але зазіхання на неї не припиняються, тому варто докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. В сучасному українському суспільстві, де культура часто виявляється непотрібною, важливо визначити й стверджувати високі моральні принципи, засновані на тисячолітньому духовному і культурному здобутку українського народу, щоб не опинитися на задвірках культурного прогресу. І дуже важливо, щоб саме суспільство і влада усвідомлювали необхідність відповідної державної політики.

Принагідно, щиро вітаю всіх причетних до культурної сфери, колег, всіх тих, хто щодня стоїть за розвитком культурного та україномовного середовища нашої країни! Сил вам і наснаги у боротьбі за нашу самобутність і незалежність, за збереження того неймовірного, рідного нам, автентичного спадку для наших нащадків! Натхнення та міцного здоров’я! і пам’ятаймо – ми українці зі своєю неповторною мовою та культурою, якою варто пишатися!