Підсумки року!
31.12.2020

Рік, що минає, став для всіх нас неабияким випробуванням, приніс чимало бентежних днів та не надто приємних сюрпризів. Але разом з тим всі ми отримали чимало уроків, завдяки яким навчилися бути більш гнучкими, готовими шукати неординарні ідеї та приймати непрості, але дуже важливі рішення. Та те, що об’єднує нас і змушує рухатися далі — це щира віра у те, що ми з вами робимо! Тільки підтримуючи одне одного ми можемо втілювати ті проєкти, завдяки яким формується культурна та національна ідентичність нашого народу. І цю місію важко переоцінити.

Та попри всі складнощі ми працювали і не збираємось здаватися!

 

 

Однією з найважливіших подій року є відкриття нового музею фігур історичних постатей у Львові «Львів стародавній» — ще одна складова масштабного національного проєкту інноваційних музеїв під брендом «Становлення української нації», музей, у якому знаходяться 40 реалістичних фігур визначних постатей Львова!

 

В музеї «Становлення української нації» ми провели багато спільних заходів із нашими партнерами, взяли участь у проєкті «NEOсвітній Арсенал» з виставкою наших фігур та з майстер-класами, та у виставці «Котляревський і сучукрліт» у Музеї книги і друкарства, а також участь у VI Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів 2020 «New Fashion Zone».

 

Провідні науковці нашого музею провели десятки авторських екскурсій-презентацій та майстер-класів:

 

          ⚜ «Давньоруська зброя», «Середньовічна зброя» Михайла Відейкавідомого українського археолога, кандидата історичних наук, знаменитого дослідника трипільської культури;

          ⚜ «Булави гетьманів та козацькі перначі»,  «Чому козаки воювали з поляками?» «Переможні битви українського козацтва»,  «Золотий сон гетьмана Сагайдачного», «Таємниці поховання українських гетьманів»,  «Великий герб нації — давні символи українців» Тараса Чухліба —доктора історичних наук, провідного наукового співробітника інституту Історії України НАН України та головного консультанта музею.

          ⚜ Майстерклас з атрибуції стародруків «Таємниці давніх книжок» від Валентини Бочковської.

 

Ми організували багато інтерактивних святкувань, серед яких і святкування річниці Музею, святкування Дня Незалежності України, Дні Козацтва в Музеї, Свято Андрія та святкова квест-програму для дітей на Миколая в музеї «Становлення української нації», які відвідали тисячі родин, шкільних екскурсій, партнерів та гостей міста.

 

За підтримки Українського Культурного Фонду та Благодійного Фонду «Історія становлення української нації» у нашому музеї щомісяця проходить благодійна акція «Соціальний день в музеї», в межах якої в останній вівторок кожного місяця пенсіонери, групи із соціально-незахищених верств, особи з інвалідністю І-ІІ груп, переселенці, діти воїнів АТО, діти-сироти та багатодітні родини відвідують експозицію музею безкоштовно!

 

Зокрема, в межах цієї акції ми провели безкоштовні екскурсій для груп, які організували:

 

          ⚜ Громадська організація «Вулик ідей»

          ⚜ Громадська організація «Серця Кіборгів»

          ⚜ Дитячий центр «Сонячне світло»

          ⚜ ГО «Особливе життя»

          ⚜ Благодійна організація «Благодійний фонд «З ТЕПЛОМ У СЕРЦІ»»

          ⚜ Київська Мала академія наук учнівської молоді

          ⚜ Соціально-спортивна школа фундації Реал Мадрид та ГО «Епіцентр дітям», м. Ірпінь

          ⚜ Громадська організація «Вулик ідей»

          ⚜ Громадська організація   «Міська платформа  «Київ наш»

          ⚜ ГО «Спілка багатодітних сімей «Щаслива»

 

За ініціативи «Народного Музею України» у нашому музеї відкрилася експозиція унікального історичного артефакту — «Трипільська усмішка» із колекції «Колиска цивілізацій», якій понад 6 тис. років! Цей артефакт може побачити кожен наш відвідувач ще протягом цілого року.

 

Наші експозиції поповнилися ще двома фігурами — першого президента України Леоніда Кравчука та американського військовика українсько-лемківського походження, сержанта Корпусу морської піхоти США, учасника бойових дій в Тихоокеанському театрі під час Другої світової війни Майкла Стренка!

 

Великим досягненням вважаємо й те, що наш музей став локацією і для крос-секторальної співпраці у сфері культури, що є важливим фактором розвитку культури у наш час. Таким чином у нас відбулися:

 

          ⚜ Презентація художньомистецького проєкту «Вишивка в одязі видатних українців» «Вишивка в одязі видатних українців» та однойменного видання Видавничого дому «Адеф-Україна» і відкриття фотовиставки проекту.

 

          ⚜ Презентації книги Лариси Ніцой «Казка про славного Орленка», приуроченій до річниці Дня народження видатного політичного діяча В’ячеслава Чорновола;

 

          ⚜ Презентації книг Володимира Арєнєва «Бісова душа або Заклятий скарб» та «Заклятий меч», одна з яких відбулася в рамках інтерактивної квестекскурсії - лекції «Ніч в музеї!»;

 

          ⚜ Церемонія нагородження «100 успішних українців»!

 

І ми щиро віримо, що у наступному році таких проєктів буде ще більше!

 

Став щорічною традицією й візит учасників Національної організації скаутів України з Віфлеємським вогнем і ми запалили цим вогнем найбільшу свічку України!

 

Музей «Становлення української нації» став однією з улюблених локацій для зйомок освітніх та документальних програм, новинних сюжетів та інтерв’ю і ми цьому щиро раді! Ми завжди відкриті для нових ідей, спільних проєктів та різного роду колаборації!

 

Наша стіна нагород поповнилася такими відзнаками як:

 

          ⚜ Подяка за підтримку національної премії «Бренд-Амбасадор України» від Книги рекордів України;

 

          ⚜ Сертифікат партнерства з Київською міською державною адміністрацією у побудові суспільного діалогу, запроваджені європейських практик публічної комунікації, реалізації ключових пріоритетів розвитку столиці;

 

          ⚜ Подяка за підтримку благодійної культурно-просвітницької програми «Золоті діти», мистецька агенція «Територія А»;

 

          ⚜ Нагорода ВГО «СГОУ «НАРОДНА РАДА», Міністерство юстиції України;

 

          ⚜ Подяка за активний розвиток креативних індустрій, за високий професіоналізм, особистий  внесок у впровадження туристичного маршруту «Шлях Королеви Анни Київської» та з нагоди святкування Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні у 2020 році, Управління туризму та промоцій виконавчого органу КМДА;

 

          ⚜ Нагородження Грамотою Верховної Ради засновника музею Галана Валерія Васильовича.

 

Але багато чого б не сталося, якби на надійні партнери, тому від всього серця дякуємо всім вам за неймовірну підтримку та віру! 

І щиро дякуємо всім тим чоловікам та жінкам, які тримають над нами мирне небо!

 

Прийміть наші щирі привітання у ці святкові дні! Хай ніщо не стане на заваді втілення ваших ідей та планів! Хай найвідважніші мрії втілюються в життя і не гасне вогонь ентузіазму, завдяки якому палає надія в серцях всіх тих, хто у нас з вами вірить! Хай всі ваші проєкти увінчуються карколомним успіхом і приносять найбільші плоди! Хай у ваших оселях завжди буде мир, добробут і затишок, а в сім’ях панує любов, злагода та взаєморозуміння! І головне — будьте здорові ви, ваші рідні і близькі! Щастя вам та всіх благ вам у Новому 2021 році!

 

З любов’ю, Колектив музею «Становлення української нації».