Відкриття Музею «Становлення української нації»
02.08.2019

3 серпня 2019 року відкриє свої двері для відвідувачів музей «Становлення української нації». Від ідеї до втілення її в життя пройшло 5 років. За цей час проект вдосконалювався і набирав обертів.

Ідейний натхненник проекту і засновник музею – бізнесмен і суспільний діяч Валерій Галан. Президент Міжнародної федерації карате. Автор багатьох успішних проектів, спрямованих на популяризацію української історії, культури і традицій.

Музей «Становлення української нації» - це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Це жива книга історії української держави, яка підхоплює реальність та переносить вас в історичну епоху від часів Київської Русі до сьогодення.

В музеї представлені 5 епох:

I.      Давня історія: від трипільців до слов’ян

II.     Історія Русі: від княгині Ольги до короля Данила Романовича

III.    Козацька доба: від засновника традицій Запорозької Січі Байди Вишневецького до гетьмана Івана Мазепи

IV.    Відродження нації та боротьба за незалежність: від УНР до героїчної оборони України в російсько-українській війні

V.     Сучасна Україна: тріумф нації та відомі сучасники

Всі епохи представлені в сюжетах з фігурами, виконаними із силікону, які є настільки високоякісними, що їх складно відрізнити від людей. Фігури органічно вписуються в облаштовані діорами і панорами.

Змістова частина подається в описах сюжетів, на інформаційних стінах, у генеалогічних деревах, на унікальних історичних мапах, на тачскрінах, а також в медіагідах на 8 мовах.

 

Унікальність музею

У виготовлені експонатів та оформленні декорацій використані найсучасніші технології.

•    100 фігур видатних українців від Княгині Ольги до Джамали. Кожна фігура - це ювелірна робота скульптора, що займала від 1-го до 3-х місяців роботи, а кожна волосина, вії, брови, щетина справжні та по одній «вживлялись» у фігуру. Деякі фігури можуть «оживати» та навіть звертатись до відвідувача. Костюми, зброя, аксесуари на героях зроблені майстрами вручну згідно ескізів затверджених вченими.

•    Всі фігури зібрані в 25 сюжетів і об'єднані спільною ідеологічною лінією або визначною історичною подією. Сюжети мають інформаційні стенди, де викладені факти про внесок тих чи інших історичних осіб в світову культуру і історію.

•    Фігури та історичні сюжети зроблені на підставі історичних досліджень, підтверджених експертами: істориками, археологами, психологами та іншими науковцями. Зовнішній вигляд історичних постатей, їхній вік та одяг відповідають тому часу, коли відбувалась подія, показана в сюжеті, або тому періоду, коли вони були на піку своєї слави чи в період найбільшого піднесення. Тобто постаті ніби застигли в часі.

•    Кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо і відео контент в поєднанні із спец ефектами: запахом кави, пороху, скошеною травою тощо. Все це занурює глядача в атмосферу відповідної епохи.

•    Мультимедійні стенди транслюють інформацію українською та англійською мовами та розкривають факти з історії нашої держави, що досі не транслювались в засобах масової інформації чи підручниках.

•    Для дітей є спеціальні окремі стенди, де інформація адаптована, цікава, легко читається та швидко запам’ятовується. • Лише за 1,5-2 години в захоплюючому мультимедійному 5D форматі за допомогою медіагіда можна ознайомитися з багатовіковою історією української нації, що дозволить належно оцінити її місце в родині європейських народів.

•    Територія музею охоплює 1700 м.кв. В самому музеї для відвідувачів є зона відпочинку, де можна переглянути історичний фільм та випити кави.

МУЗЕЙ «СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ» - це музей майбутнього, місце, яке неодмінно треба відвідати кожному українцю.

 

Акредитація для преси:
+380 99 015 04 52
prhrutsd@gmail.com